הרצף של קנצוריס נמשך. חמישה משחקים, חמישה ניצחונות. היכולת לא מרשימה בחלק מהדקות, יש יותר מדי עליות וירידות תוך כדי משחק, אבל כשמסתכלים על טבלת הבית ב-BCL בשורה התחתונה – הפועל ירושלים במאזן 0:2, וניצחון על טנריפה בשבוע הבא יקרב אותה מאוד לרבע הגמר.
הגנה היא לא מקריות
פעם אחת – מקרה. פעם שנייה – צירוף מקרים. פעם שלישית – מגמה. פעם רביעית – שיטה. שימו לב: בארבעת משחקיה האחרונים הפועל ירושלים סופגת 74 נקודות בנס ציונה, 75 נקודות בפריסטרי (אחרי הארכה), 74 בבאר שבע, 74 מקרשיאקה. יותר מהכל הנתון הזה מעיד על כך שהפועל של קנצוריס ממשיכה להיות יציבה בהגנה שלה. גם אם יש דקות של רפיון הגנתי מסוים, בעיקר בפתיחת המשחק, בסופו של דבר הפועל תדע לעצור את היריבה שלה על 74 נקודות – ולנצח.
המשחק מול קרשיאקה היה המפגש הראשון עם יריבה חזקה והתקפית מאז ההפסד בדרייב אין להפועל ת"א ב-24 בדצמבר. שתיהן די דומות: מפוצצות בכישרון התקפי, לא כל כך אוהבות לשמור. אבל הפעם, עם מאמן קבוע על הקווים זה נגמר אחרת לגמרי. במקום להיגרר לסגנון ולקצב המהיר של קרשיאקה, במחצית השנייה הפועל ידעה להאט את הקצב ולעצור את השטף של הטורקים.
אחרי שני משחקים שבהם הפועל פתחה לא טוב את המשחק, קנצוריס מבצע שינוי בחמישייה – בלייזר בחוץ, צ'אצ'אשוילי בפנים. זה נראה הפעם טוב יותר, אבל גם החמישייה הזו לא הצליחה לייצר עצירות בהגנה. ליוואי רנדולף לא נתן למשחק הנפל מול פריסטרי להשפיע עליו, היה הרבה יותר מרוכז וחזר להוביל את קלעי הקבוצה עם 19 נקודות (6 מ-6 לשתיים). למרות שעדיין לא איפס את הידית מרחוק (1 מ-6 משלוש), השלשה שלו 11 שניות לסיום הייתה חשובה גם כדי "להתים את הטקס" רשמית, וגם כי ההפרש עשוי להיות משמעותי במקרה של הפסד לקרשיאקה במשחק החוץ.
ג׳וקר ושמו ג׳קורי
המצטיין של המשחק היה ג'קורי וויליאמס, שמתגלה כג'וקר של קנצוריס. האיש הגדול שיחק 21 דקות, לא החטיא מהשדה (7 מ-7), קלע 15 נקודות מגוונת וסיים עם מדד הפלוס מינוס הגבוה בקבוצה. בסטטיסטיקה נרשמה לוויליאמס אמנם רק חטיפה אחת, אבל הנוכחות ההגנתית שלו הייתה משמעותית בדקות הטובות של הפועל. מי שהגיע לתפקיד הסנטר השני, להיות המחליף של הנקינס, קיבל יותר זמן פרקט והחזיר עם יכולת מצוינת.
בכלל, נראה שקנצוריס הוא לא מאמן של היררכיה קבועה. אצל היווני, שחקן שפתח בחמישייה כמו צ'אצ'א יכול לסיים משחק עם 11 דקות, קרינגטון שעלה מהספסל משחק 24 דקות, ועוז בלייזר שהוא שחקן חמישייה קבוע – לא שותף כלל על אף שהיה כשיר.
במשחק הקודם זוסמן שיחק דקה וחצי, הפעם הוא משחק 14 דקות. או שקנצוריס עדיין מחפש ובודק, או שאולי זה הסגנון שלו: לזרום ולהחליף שחקנים כל הזמן כדי למצוא את ההרכב המתאים ביותר בכל רגע נתון. בכל משחק אנחנו רואים דקות של הרכבים מוזרים, כמו למשל אתמול: הרכב של זוסמן ב-4 לצד למאר, קרינגטון, קורנליוס וג'קורי.
הרבע השלישי
לפני עשור וחצי, אני זוכר שדיברו על "הרבע השלישי של קטש". שהקבוצות שלו בגליל וגלבוע היו עולות לפרקט אחרי הפסקת המחצית כמו מלוע של תותח ומשתלטות על המשחק. לא יודע כמה התיאוריה הזו הייתה מגובה במספרים או במציאות, אבל אצל קנצוריס אחרי חמישה משחקים אי אפשר להתעלם מתופעת הרבע השלישי. בכל המשחקים מאז הגיע המאמן היווני, הפועל חזרה מחדר ההלבשה עם מפתח ביד, ופשוט נעלה את הסל שלה. ממוצע הספיגה של הירושלמים ברבע השלישי ב-5 המשחקים האחרונים עומד על 13.2 נק' בזמן שממוצע הקליעה עומד על 19.8 נק'. כבר לא סתם צירוף מקרים. שיטה.
הדד ליין של קרינגטון
הסאגה שמלווה את העונה הזו, שאלת האזרחות הישראלית של קאדין קרינגטון, תגיע בקרוב מאוד לסיומה וטוב שכך. ב-22 בפברואר נבחרת ישראל תפתח את משחקי מוקדמות יורובאסקט 2025 מול פורטוגל, ובאיגוד הכדורסל עדיין רוצים ומקווים מאוד לראות את קרינגטון לובש את המדים הכחולים-לבנים בחלון הנבחרות הזה. עד אז, בהפועל מחכים. אם קרינגטון יקבל ברגע האחרון את האזרחות הנכספת, הוא יירשם כישראלי לליגה וישדרג משמעותית את האפשרויות של קנצוריס במסגרות המקומיות. אם זה לא יקרה עד חלון הנבחרות הקרוב, הפועל תרשום אותו לליגה כזר.
כך או כך, טוב שהסאגה הזו תסתיים, כי מצב הביניים הנוכחי פוגע בהפועל בשתי החזיתות: בליגה קרינגטון לא משחק והחוסר בגארד יוצר נוסף מורגש, באירופה הוא אמנם משחק אבל עם 8 משחקים בין נובמבר לפברואר קשה מאוד לגארד האקספלוסיבי להיכנס לקצב ולהציג את היכולת הטובה ביותר שלו.
בעונה שעברה קרינגטון תרם 12.6 נק' למשחק ב-BCL, והעונה מאז שהליגה הישראלית חזרה לפעילות הוא שיחק רק 4 משחקים בהם קלע 8.5 נק' בלבד. מול קרשיאקה הוא היה בסדר עם 10 נקודות, אבל סיפק רצף של איבודים וטעויות בתחילת הרבע הרביעי שעזרו ליריבה לחזור למשחק.
בין קריית אתא לטנריפה
המשימה הבאה של הפועל תהיה ביום ראשון בהיכל רמז, כשתפגוש את קוטלת הגדולות, עירוני קריית אתא, שניצחה העונה כבר את חולון, מכבי והפועל ת"א. החבורה של שרון אברהמי אמנם הפסידה את שני המשחקים האחרונים שלה אבל ללא ספק מדובר בקבוצה מאומנת וקשוחה שנהנית מיכולת שיא של הגארד ג'יימס בייטמון והפורוורד הוותיק אמין סטיבנס, לצד שחקנים ישראלים כמו בן שרף, רז אדם וגיא פלטין.
ביום רביעי הפועל תחזור לבלגרד ותארח את טנריפה למשחק על ראשות הבית. כל כך מתסכל לחשוב איזה פוטנציאל יש למשחק כזה אם היה אפשר לערוך אותו בארנה. שתיים מהקבוצות הכי טובות במפעל, קרב על המקום הראשון, אלפי צופים. לצערנו, גם המשחק הזה יתקיים באולם הריק בבלגרד.